perjantai 18. joulukuuta 2015

Verkkoja siellä täällä

Sujuvaan työhön ja yritystoimintaan tarvitaan monenlaista kumppanuutta ja vertaistukea. Kun aloittaa yritystoiminnan, niin kaikenlaiset kärpäset takertuvat kiinni. Olen pyrkinyt seulomaan tiukasti, kenen kanssa kannattaa tavata tai edes keskustella puhelimitse. Kaikkiin ilmaisiin verkostoitumistilaisuuksiin ei kannata osallistua. Pidän erittäin tärkeänä hakea oikeita kumppaneita rinnalle ja verkostoja viemään omaa yritystoimintaa eteenpäin. Helppoa se ei ole, mutta aina kannattaa miettiä kaksi kertaa ennen kuin lahjoittaa aikaansa kaikenmaailman tapaamisiin.

Kävin tutustumassa BNI-verkoston Turku - Åbo -ryhmän myyntikokoukseen. Starttasin auton perjantaiaamuna ennen kuutta ehtiäkseni vierailijan ominaisuudessa Turkuun klo 6.45 heidän aamiaistilaisuuteensa. Tilaisuus eteni johdonmukaisesti ja kurinalaisesti. Sain pitää tilaisuudessa 60 sekunnin hissipuheen. Hyvin meni, vaikka itse sanonkin. 

Kaksi tuntia myöhemmin olin jo matkalla takaisin kotiin myönteisesti yllättyneenä BNI:n toimintamallista. Tämä ei ole mainos. En ole toistaiseksi aikeissa hakea sen jäsenyyttä. Haluan löytää verkoston, joka tuo mukanaan tehokkaasti ympäripyöreiden yhteistyölupausten sijaan konkreettisia kontakteja ja myyntiä. Turussa BNI:llä on kolme eri ryhmää. Aion käydä tutustumassa näihin muihinkin ryhmiin. 

Verkostoituminen ei ole helppoa. Edellisellä viikolla olin käynyt Varsinais-Suomen yrittäjien järjestämässä "verkostoitumistilaisuudessa" teemalla Kohti digitalisaatioa ja olin hieman pettynyt siihen, ettei se tarjonnutkaan varsinaista verkostoitumista. Tilaisuuden paras anti oli Katleena Kortesuon esitys Viisi tapaa saada yritys digittämään. Hän on loistava esiintyjä ja asiantuntija; häneen voi tutustua vaikkapa Ei oo totta -blogin välityksellä.

Kotimatkalla BNI-myyntikokouksesta pohdin omia verkostojani, kumppaneitani ja tukijoitani. Listasin mielessäni, mitkä niistä ovat merkityksellisimpiä omalle yritystoiminnalleni. Tässä listaus omista verkoistani, joita olen laskenut ja kokenut vuoden 2015 aikana:


 • Raseko, Timali - järjestää Fiinariinan Riikalle SOTE-alan yrittäjän ammattitutkinnon, ja sen kautta hän on saanut loistavat kurssikaveritsempparit (nykyiset ja tulevat yrittäjät) Minnan, Riitan ja Katin
 • Creame eli Susanna - paras graafikko, Fiinariinan nettisivujen tekijä ja oiva ajatustenlukija.
 • Kuntotimpurit eli Sanna - kumppaniyritys, tarjoaa Fiinariinan verkkoliikuntatuokiot.
 • GerTime eli Marjis - kumppaniyritys, tarjoaa Fiinariinan fysioterapiapalvelut.
 • Kielikumppani - kumppaniyritys, joka vie Fiinariinan aivan uusille urille.
 • Wirmo-Seura - yhteistyökumppani, jonka kanssa Fiinariina on voinut kehittää mm. muistelupalvelua.
 • Hyviskahvit-ryhmä - hyvinvointi- ja sote-alan mikroyrittäjien ryhmä, joka kokoontuu kerran kuussa Turussa. 

Lisää verkkoja on viritelty ainakin neljän mahdollisen uuden yhteistyökumppanin kanssa. Muitakin uusia on harkinnassa, mutta niistä kerron lisää ensi vuoden puolella.
2 kommenttia:

 1. Hei Riikka.

  Törmäsin sattumalta tähän blogiisi ja koska mainitsit aikovasi tutustua BNI-ryhmiin Turussa haluan toivottaa sinut tervetulleeksi BNI Turku Thunderin vieraaksi sinulle sopivana keskiviikko aamuna klo 6:45 Hus Lindmaniin.
  Hienoa, että koit BNI:n toiminnan myönteisenä. Voin vilpittömästi vakuuttaa, että mukana oleminen on paitsi hauskaa myös kaupallisesti ja ammatilisesti palkitsevaa.

  Ystävällisin terveisin

  Simo Reilimo
  Puheenjohtaja
  BNI Turku Thunder

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Simo,

   kiitos kommentistasi ja kutsusta. Otan yhteyttä, kunhan alkuvuoden kuviot ja kalenteri selkiintyvät.

   Tarmokasta tammikuuta!
   Toivottelee Riikka

   Poista

Rakentavat kommentit ja palautteet ovat lämpimästi tervetulleita!