perjantai 2. lokakuuta 2015

Hulvaton Hulimaan tuottaja

Hurraa, hurraa, hurraa! Fiinariinan toiminta on virallisesti käynnistynyt! 
Nyt on aika valottaa, mitä kaikkea muutakin yrityksessäni tehdään. 

Täältä tullaan!

Yrityksen repertuaariin kuuluvat yhtenä osana kumppaniyrityksen Sanatoimisto Hulimaan eli runoilija Heli Laaksosen tuottaja-tiedottajatehtävät. Parhaiten asia selviää, kun luet Helin tekemän haastattelun, joka on myös hänen ajopäiväkirjassaan.

Tervepätuloa, Honkasen Riikka! Mistä tulet ja mitä osaat?
Asun nykyään Mynämäessä ja olen kotoisin Säkylän Pyhäjärven rannalta, mutta juureni ovat vahvasti Eurassa niin äidin kuin isänikin puolelta. Opiskelin Tampereella, jossa vihkiydyin venäjän kielen kääntämisen ja kansainvälisen politiikan saloihin. Kielitaitoni ansiosta olen työskennellyt monenlaisissa teollisuuden ja EU-projektien asiantuntijatehtävissä Moskovassa, Uudessakaupungissa, Joensuussa ja Turussa.

Mitäkö osaan? Ensimmäisenä tuli mieleeni, että osaan hoitaa viestintää taikka verkostoitua. Sitten tulikin kotoisasti mieleeni, että ”ossaan tehr pehmeit peruni ja siliä soossi”. Se on minun bravuurini keittiössä.

Hullunkurisiin Honkasiin kuuluvat minun lisäkseni Harri-mieheni, kaksi teiniflikkaamme ja Neiti Nemo -maatiaiskissa.


Miten päädyit Heli Laaksosen ja Hulimaan tuottajaksi?
Helin kanssa on tehty yhteistyötä 2010 alkaen, kun käynnistin pikkuruisen käsityöputiikin piharakennuksessamme ja vuotta myöhemmin Hulvaton huusholli -verkkokaupan. Minulla oli myynnissä monenlaisia murrelahjatuotteita, ja Helin kanssa olimme sopineet Lystikkäi Laaksossi -runotuotteiden myynnistä.

Heli otti yhteyttä ja ehdotti minulle tuottajan tehtäviä tuntitöinä kesällä 2015, kun tiesi minun olevan ”vapaa osaaja”. Minua ei tarvinnut kovin kauaa ylipuhua.


Mikä on toimenkuvasi Hulimaassa?
Olen Hulimaan tuottaja ja muutun moneksi tarpeen vaatiessa. Hoidan tiedottamiseen ja keikkajärjestelyihin
liittyviä tehtäviä sekä tuotan ideoita Hulimaan toiminnan kehittämiseksi.


Onko jokin työtehtävä yllättänyt - määrällisesti tai laadullisesti?
Työtehtäviä on ollut sopivasti. Tulevan Perunannostokiertueen valmistelut vievät luonnollisesti jonkin verran enemmän aikaa kuin yksittäisten keikkojen valmistelu. Kiertueen alla tiedottaminen ja markkinointi vievät ehkä enemmän aikaa kuin olin kuvitellut. Tiedottamisen pitää olla kuitenkin huolellisesti valmisteltua ja kohdennettua, mikä on ollut mielestäni Hulimaan vahvuus jo aiemminkin.

Meneekö Hulimaassa hermo koskaan?
Ei mulla ole hermot palaneet, mutta pää voi välillä sauhuta ihan puhtaasta innostuksesta ja ideoiden vyörystä. Itse tykkään valtavasti kehittää toimintaa ja heittelen ideoita ilmaan niin, ettei Heli ehdi saada niistä koppia. Mutta niin on minunkin visiovihkoni täynnä Helin heittämiä ideoita.
Kuva: Miikka Lappalainen

Sinulla on Fiinariina-niminen yritys, jonka kautta teet töitä Hulimaalle.Mitä muuta teet työksesi ja elannoksesi?
Olen uunituore yrittäjä. Pitkäaikainen haaveeni on toteutunut, ja nyt tarjoan Turun seudulla elämyksellisiä hyvinvointi- ja kotipalveluita vanhuksille. Fiinariina haluaa olla hiukan ”rebelli” vanhuspalveluiden tuottaja. Yritykseni tarjoaa virkistävää yhdessätekemistä – ei tätimäisen teennäistä viriketoimintaa (se kuuluu mielestäni kanalaan). Käy kurkkaamassa:www.fiinariina.fi.

Koska olen viestinnän ammattilainen ja pidän kirjoittamisesta, Fiinariina tekee myös viestinnän suunnittelua kumppaniyrityksille.


Voisiko Hulimaan ja Fiinariinan välillä olla yhteistyötä - millaista?
Joo! Näen paljon yhteistyömahdollisuuksia. Voisimme tehdä esimerkiksi vanhustyöhön liittyen monenlaisia virkistäviä hankkeita.


Millaisia kirjoja luet?
Olen innostunut lukemaan tällä hetkellä erityisesti ammattikirjallisuutta. Aiheina ovat mm. ikäihmisten asiat, muistisairaudet, liikunta toimintakyvyn ylläpitäjänä ja luovat menetelmät. Mieluiten luen ”peppipitkätossumaisella” asenteella kirjoitettuja kirjoja.


Mitä muuta harrastat?
Harrastan aktiivisesti yleisurheilua. Harjoittelen Turussa kivassa porukassa pari kertaa viikossa ja itsenäisesti saman verran. Tykkään myös hiihtämisestä. Tänä syksynä innostuin menemään kansalaisopiston luovan valokuvauksen kurssille. Yritän ehtiä olemaan myös kotiseutuyhdistyksemme Wirmo-seuran tiedottaja.


Onko totta, että olet kuulantyönnön huippunimiä Suomenmaassa?
Noh, ehkä niinkin voi sanoa. Kahtena vuonna olen pukannut SM-kisoissa neljänneksi N45-sarjassa. Tänä vuonna työnsin aikuisiän ennätykseni 10,21 ja olin siitä tosi iloinen. Kuula on kiva laji, mutta tällä hetkellä nautin enemmän juoksemisesta ja pika-aidoista.

Mikä on mottosi?
Ko lysti muista, ni naurutta vaik syränyäl.

Millaisia terveisiä lähettäisit Helin lukijakunnalle?
Napatkaahan naapuri, ystävä tai työkaveri mukaan Helin Perunannostokeikalle. Ei tarvitse ymmärtää runoutta, riittää kun uskaltaa ymmärtää elämän hurmaavuutta. Helin keikoilla on lupa nauraa. Huomaat kuinka ilo ja valo tarttuvat sinuunkin!

Tervetuloa Helin runokeikoille Keskikokoiselle Perunannostokiertueelle 6.-20.10.2015. Se jatkaa suositun Pienen Perunannostokiertueen perinnettä uusin paikkakunnin:
JÄRVENPÄÄ! LAHTI! HUITTINEN! KUOPIO! KUHMO! OULU! IISALMI! JOENSUU!
LAPPEENRANTA! KANKAANPÄÄ! TAMPERE! HÄMEENLINNA!

Mynämäen Perunannostokuvan nappasi Heli lokakuussa 2014.

2 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Paljon onnea! Hyvä tietää, että teet tällaistakin, jos vaikka omia tarpeita joskus ilmaantuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Ollaan tarpeen tullen yhteyksissä. Olen aina kiinnostunut uusista yhteistyömahdollisuuksista.
   Pirteää syksyä sinulle!

   Poista

Rakentavat kommentit ja palautteet ovat lämpimästi tervetulleita!